Welkom bij Zoetse!

Een beetje geschiedenis…

De zomer van 2021 betekent  voor onze familie een nieuwe uitdaging: de overname van een chocolaterie in hartje Gent… Soms moet je springen en dat hebben we met z’n allen gedaan! Sinds 1 juli is Zoetse van start gegaan op de Groentenmarkt 19.

Het bracht heel wat met zich mee maar de zoektocht naar een gepaste naam was het meest spannende.  Nonkel “Amigo” Alain kwam aanzetten met het originele Zoetse, Gents voor ‘zoetje’, en dat bleek de perfecte naam voor een chocolaterie annex koffiehuis met zoetigheden.

Morgane creëerde het logo, Xavier deed de finishing touch. Jan zorgde voor allerlei internet toestanden en is de raadgever in alle technische noden, Xavier ontwierp de mooie menukaart en de website. Morgane verzorgt de etalage, Delphine en Morgane spijzen de social media, Grego de spotify lijst.

Delphine ronselt jobstudenten, maakt uurroosters, houdt de stock in het oog en is de turbokracht in de zaak. Grego combineert zijn muziek carrière als drummer bij Vonnis, Mathlovsky, Modder, Barst en Lalma met 2 dagen Zoetse per week. Morgane draait sinds 1 december 2021 volop mee, heeft oog voor kwaliteitszorg en afwerking. Sarah is onze flexi op drukke momenten. Mama Annick draait mee waar ze kan.  En de cijfertjes … worden beheerd door papa Michel.

Zoetse staat bijgevolg garant voor een super-team!

Om als Gentse zaak de roots wat in de verf te zetten, hebben we na een tip van Charlies tours de gestreken mastel aan de kaart toegevoegd. Dit is een typische Gentse specialiteit maar wordt niet vaak aangeboden. Bij Zoetse kun je er van genieten, natuur of met een appeltje, een bolletje ijs of een andere topping. Het smaakt allemaal even heerlijk!

Warme dranken worden niet alleen vergezeld van een lekkere Valentino praline maar ook van een typisch Gentse vuile talluure of een lutsepoepke. Kom proeven!

Neem gerust ons kaartje mee dat aan de kassa ligt. Misschien heb je er eentje met een typische Gentse quote.Geweun Gentsch, vree wijs!

 

Smakelijk !

Zoetse team en verhaal